BÉLIK ÉS TÁRSA KFT.
Ügyvezető: Bélik István
Mobil: +36 20 935 8414
E-mail: info@gerendavazas-haz.hu
Iroda és gyártócsarnok: Leányvár iparterület,
Piliscsév körforgalom
Nyitvatartás: H-P: 8.00 - 16.00
Székhely: 2081 Piliscsaba, Bajcsy Zsilinszky utca 56.

FACHWERK KÉSZHÁZAK

Cikkek és prospektusok

Képeskönyv - Referenciák

Tekintsék meg referenciamunkáinkat bemutató képeskönyvünket. Kiadványunkban eddigi házaink, otthonok külső és belső megjelenését illusztráló gyönyörű fotósorozatait láthatják. Ajánljuk figyelmébe azoknak akik most vagy a jövőben családi házuk építését tervezik. (A képeskönyv jellege miatt nagy fileméret)
(72265 Kb)

Bélik ácsszerkezetek

Bélik és Társa Kft. régóta kivitelez nagy és kis-középnagyságrendű fa és ácsszerkezeteket. Ezen kiadványunk referenciamunkáinkat mutatja be látvány fotósorozatokon keresztül. Tekintse át korábbi munáinkat!
(53710 Kb)

Gerendavázas Fachwerk Házak

Típusterv prospektusunkkal segítséget szeretnénk nyújtani családi ház építés előtt álló megrendelőinknek. Az alaprajzok és látványfotóik bemutatják az eddig felmerült megrendelői igényekre készített terveinket.
(41970 Kb)

Passzívházak

 Mi a passzívház?

  A passzívház fogalma elsősorban egy szabványosított építési minőséget határoz meg („passzívház-minőség”) és az ilyen jellegű épületek energiaellátására vonatkozik.

  A passzívházat leginkább az különbözteti meg a nem passzívháztól, hogy előbbi tökéletesen működik hagyományos, aktív fűtési rendszer nélkül. A szükséges fűtési energiát kizárólag olyan passzív forrásokból nyeri, mint pl. hőszivattyúkból érkező, természetes úton előmelegített és bevezetett friss levegő, a helyiségek elhasznált levegőjéből nyert maradék hő vagy olyan belső hőforrásokból nyert meleg, melyet a lakók biológiai működése ill. mindennapi tevékenységeik (főzés, sütés, zuhanyozás) hoznak létre.

   Passzívház-komponensek: intelligens technika minden szinten

 
   Az előzőeket azzal a hőnyereséggel kombinálva, mely a napenergiának, a nagy hatékonyságú hőszigetelésnek, a többszörös hőszigetelő üvegezésnek, a speciálisan hőszigetelt ablakkereteknek ill. az ellenőrzött szellőztetésnek köszönhető, a passzívház fűtési energiaszükséglete max. 15 kWh négyzetméterenként évente (15 kWh/m2a). Egy passzívház összes energiafelhasználása, mely a fűtési energián kívül magában foglalja a hűtést, a használati melegvíz készítését, a műszaki berendezések használatát, a világítást, az ellenőrzött szellőztetés üzemeltetését és az épület használatával járó egyéb energiafelhasználást, nem lehet több mint 42 kWh/m2év. Így egy passzívház éves energiaköltsége napjainkban 1-2 Euro/m2.

Kép és forrás:
Magyar Passzívház Szövetség - www.mapasz.hu
www.cep-expo.hu
IG Passivhaus Österreich

 Miért építhető kíváló passzívház a "Bélik" gerendavázas házrendszerrel?

Melyek azok a szempontok amelyek meghatározzák a műszaki paramétereket?

 1. Hőszigetelés
  A házrendszer lehetőséget ad a hőszigetelések vastagságának tetszőleges meghatározására, amivel optimalizálhatóakká válnak a falak, tetők, födémek, padlók rétegrendje, hogy ne csak a hőszigetelési képességük, hanem egyéb épületfizikai tulajdonságaik is mérlegelhetőekké váljanak a gazdaságossági szermpontokat mindvégig szem elött tartva!
 2. Gépészet
  A gépészet megtervezése és kivitelezése meghatározó jelentőségű a passzívházak esetében. Ezen paramétereket befolyásoló szempont pl. a légcsatornák vonalvezetése, energiahatékonyság, zaj és tűzvédelem. Az építési rendszer épületszerkezetei (előtétfalak, válaszfalak, födémek) kiváló, könnyen és gyorsan szerelhetővé teszik az épületgépészeti installációkat. A zaj és tűzvédelemre a "Bélik házrendszer" kiváló eredményekkel zárt az ÉMI laboratóriumi vizsgálataikor.
 3. Nyílászárók
  Az ablakok megfelelő kiválasztása ugyanolyan fontos mint maga a beépítés.A rétegezés és keret kiválasztása meghatározó lesz az épület együttes energiamérlegét tekintve, belértve ide a lehetőségek szerinti legnagyobb szoláris nyereséget is.
 4. Légzárás és hőhídmentesség
  Hőhídmentes és légzáró építés: A passzívházak esetében további kihívás az épület termikus burkának teljesen hőhídmentes és légzáró mivoltának biztosítása. Az olyan összetevők, mint hővisszanyerés, ellenőrzött szellőztetés, passzívházablakok vagy a külső szerkezetek nagyfokú hőszigetelése kizárólag az említett feltételek teljesülésével működnek megbízhatóan.Az ÉMI helyszíni és csomópont vizsgálatainál az épületet hőhídmentesnek és a légzárás szempontjából megfelelőnek találta.

 

FAIPARI SZOLGÁLTATÁSOK