BÉLIK ÉS TÁRSA KFT.
Ügyvezető: Bélik István
Mobil: +36 20 935 8414
E-mail: info@gerendavazas-haz.hu
Iroda és gyártócsarnok: Leányvár iparterület,
Piliscsév körforgalom
Nyitvatartás: H-P: 8.00 - 16.00
Székhely: 2081 Piliscsaba, Bajcsy Zsilinszky utca 56.

FACHWERK KÉSZHÁZAK

Cikkek és prospektusok

Képeskönyv - Referenciák

Tekintsék meg referenciamunkáinkat bemutató képeskönyvünket. Kiadványunkban eddigi házaink, otthonok külső és belső megjelenését illusztráló gyönyörű fotósorozatait láthatják. Ajánljuk figyelmébe azoknak akik most vagy a jövőben családi házuk építését tervezik. (A képeskönyv jellege miatt nagy fileméret)
(72265 Kb)

Bélik ácsszerkezetek

Bélik és Társa Kft. régóta kivitelez nagy és kis-középnagyságrendű fa és ácsszerkezeteket. Ezen kiadványunk referenciamunkáinkat mutatja be látvány fotósorozatokon keresztül. Tekintse át korábbi munáinkat!
(53710 Kb)

Gerendavázas Fachwerk Házak

Típusterv prospektusunkkal segítséget szeretnénk nyújtani családi ház építés előtt álló megrendelőinknek. Az alaprajzok és látványfotóik bemutatják az eddig felmerült megrendelői igényekre készített terveinket.
(41970 Kb)

Fachwerk történelem

    A különböző építési módokat az éghajlati körülmények, fellelhető építőanyagok, a technikai, építőipari fejlődés és a ráfordítható pénz együttes körülményi tényező eredményének nevezhetjük.

    A favázas-ház különböző formái mai napig elterjedtek minden földrészen. A nélkül alakultak ki sok esetben, hogy egymással kapcsolatba kerültek volna,vagy hatottak volna egymásra. Európa gyorsan fejlődő középkori városainak jellemző építésmódja lett, lehetővé téve a kevésbé teherbíró talajú földek használhatóságát. A technológia lehetővé tette hogy az épületek sokszintessé bővülhettek. A hidegebb Norvégiában elterjedt volt a boronafalas vázkitöltés, míg Közép-Európa a sárral tapasztott vesszőfonatot használta. A XVI. Század közepétől jobbára a téglából készültek a vázkitöltések. A középkori favázas épületeket sűrű osztású szintenként beépülő oszlopok tartották. A karcsú oszlopokat vízszintes kötőgerendák andráskeresztek merevítették, díszítették.
 

FAIPARI SZOLGÁLTATÁSOK